27 Апр. 2024

Вие сте тук

Туроператори притеснени заради пропадането на моста на Дунав

08.04.2013

Румънските туроператори са притеснени от затварянето на моста на река Дунав за автомобили с тегло над 10 т, след като вчера е образувана дупка на едното платно.  След оглед на място днес стана ясно, че мостът ще остане затворен за тежкотоварни автомобили и автобуси поне месец.

 

Ако не бъде направен спешен ремонт, това ще попречи на румънските туристи да пристигнат в България около Великден. Въпреки че католическият Великден вече мина, в Румъния ще се почива както в България шест дни по Великден, тъй като 2 и 3 май са обявени за почивни дни от тяхното правителство, каза  Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) Букурещ, цитиран от „Фокус“. Според него са необходими много бързи мерки за възстановяването на пътя по Дунав мост при Русе, тъй като предстоят великденски празници и се очаква интензивно движение по курортите както в Румъния, така и в Североизточна България.

 

По думите му румънските туроператори са решили да направят грандиозно откриване на летния сезон в Констанца и Мамая и се очаква около 40 000 румънски граждани да бъдат на откриването на туристическия сезон в тези два курорта. Традиционно обаче има интерес у румънски граждани да изкарат почивните дни по великденските празници в България.  Дунав мост е единственият път за преминаване в тази част между България и Румъния за леките автомобили и автобусите, използвани от туроператорите.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed