29 Март 2024

Вие сте тук

Туроператори очакват с 10% повече руски туристи през лятото

21.03.2011

С 10% повече  руски туристи се очаква да пристигнат в България през предстоящия  летен сезон, съобщи Българското национално радио, цитирайки прогнози  участващите в  туристическата борса "МИТТ 2011". През миналата година ръстът беше 32%.
Според Любомир Панковски, изпълнителен директор на „Алма тур“,  очакванията са доста позитивни.  За това може да се съди по обема на ранните записвания на руския пазар, които към момента са с над 100% по-високи в сравнение с миналата година. По думите му след края на отстъпките за ранни записвания може да се намали драстично обемът на новите резервации.

Специален акцент в представянето ни на борсата в руската столица през 2011-а са възможностите на културния туризъм под мотото "България – по стъпките на древните цивилизации".

За нарасналия интерес към България може да се съди и по факта, че в момента се договарят две нови самолетни дестинации от Русия до Варна и Бургас за лятната чартърна програма, в която ще участва и български превозвачи. Очакванията са, че полетите до българското Черноморие ще поевтинеят между 10 и 15%.
На московското изложение, което е едно от най-големите в света, България се представя с информационен щанд от 551 кв. м. Заедно с МИЕТ в изложението участват 38 фирми. Сред тях са "Алма тур – БГ" АД, "ТА Солвекс" ЕООД, "КИТТ" ООД, "ВГ тур" ЕООД, "Балкан експрес травел асистенс" ООД, "Болкан пропърти инвестмънтс" ЕООД, "Албена" АД, "Васи" ЕООД, "Неда травел груп" ООД, "Гоу ту холидей" ООД, "Ландис" ООД, а също и общините Варна, Балчик, Бургас, Русе и Плевен.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed