19 Апр. 2024

Вие сте тук

Туроператори от Азербайджан търсят български СПА курорти

03.04.2014

Все повече туроператорски фирми от Азербайджан включват в програмите си български курорти,  Интересът  им е привлечен не само от зимните и летни комплекси, но и от СПА центровете, особено към Велинград, Сандански и Хисаря, каза днес във Варна посланикът на страната в България Емил Каримов.

 

Дипломатът  очаква броят на туристите от родината му у нас да се увеличава все повече. България за нас е важна страна и имаме интерес да развиваме сътрудничество в сфери като селското стопанство, туризма, леката промишленост, образованието, каза Каримов.

 

Той посочи, че проучва възможността Висшето военноморско училище и аналогичната академия в Баку да постигнат споразумение за обмен на студенти, преподаватели и добри практики. Според дипломата същия тип партньорство ще се търси и между университет от Азербайджан и Варненския свободен университет.

 

Посланик Каримов е на двудневно посещение във Варна, като това е първата му визита в крайморския град. В програмата му са предвидени серия срещи с представители на местната и държавната власт, бизнеса, Морската и Стопанската камара, висши учебни заведения. След разговора с кмета Иван Портних днес посланик Каримов посочи, че ще бъдат установени партньорски взаимоотношения между Варна и Ганджа, който бе избран за Европейска младежка столица 2016. Очаква се делегация от азербайджанския град да пристигне още в края на април, когато Варна ще бъде домакин на регатата "Тол Шипс".

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed