03 Май 2024

Вие сте тук

Туроператорите започват да се завръщат в Египет

19.02.2011

THExperts

Британските клонове на «Thomas Cook» и «TUI» след известно прекъсване отново започват да предлагат турове до Египет, съобщиха британските медии. Възстановяват се програмите до Луксор, докато пътуванията до курортите на Червено море изобщо не са отменяни.

Министерството на външните работи на Великобритания вече съобщи, че тази дестинация отново е безопасна за туристите. Още преди няколко дни Форин офис изключи Луксор от списъка на местата, които се определят като нежелателни за посещение от туристите.

От няколко дни «Thomas Cook» възобнови полетите до Луксор. Колегите им от «TUI» също са информирали туристите си, че възстановяват програмите до историческия град веднага, щом това стане технически осъществимо.

Преди това германското външно министерство също отмени препоръката да не се посещават египетските курорти. Аналогично решение е взето и в Холандия и Полша. Само ден след официалното решение в Хургада са кацнали 5 чартъра от двете държави.

Миналата седмица се появи информация, египетските курорти са свалили със 70% цените с надеждата да си възвърнат туристите от европейските държави. По данни на египетските власти загубите са 300 млн евро дневно.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed