28 Март 2024

Вие сте тук

Туристи ще могат да отсядат в индонезийски семейства

31.03.2017

Искате да опознаете Индонезия? Тогава защо да не предпочетете да отседнете в местно семейство и така да усетите по-добре местната култура. Възможност за това дава нова програма, която започва в Индонезия, съобщи ДПА.


Правителството обяви, че планира да построи 100 000 къщи до 2019 година, което да позволи на посетителите на страната да се възползват от по-евтино настаняване, като същевременно почувстват по-пълноценно живота в Индонезия.


Министърът на туризма Ариеф Яхя заяви, че насърчаването на този вид туризъм е един от приоритетите на ведомството му.
Ползите от отсядането по домовете е, че туристите могат да усетят всекидневието на местните жители, тъй като те ще се чувстват, сякаш живеят със семействата, посочи Тджокорда Ока Ардхана Кукавати, ръководител на Асоциацията на хотелите и ресторантите на Бали.


Преди появата на големите хотели през 90-те години туристите, посещаващи Убуд, известен като културния център на острова, отсядаха при местни жители.


Същевременно Еърбиенби (Airbnb) вече доказва, че е алтернатива на хотелите, както и потенциален източник на приходи за много индонезийци като Вивинд Ризки, собственик на жилище в Тангеранг близо до Джакарта. Тя казва, че е посрещнала няколко гости, след като е рекламирала стаи в дома си в онлайн пратформата на Еърбиенби.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed