18 Май 2024

Вие сте тук

Туристи пълнят Париж за сезона на разпродажбите

27.06.2012

Предвидливи туристи са насрочили пристигането им в Париж да съвпадне със сезона на разпродажбите, който започва днес. В пазарния маратон още в първия ден се очаква да се включат над 140 хиляди души – парижани и гости на града.

 

 

Най-големите универсални магазини в Париж са препълнени заради сезона на разпродажбите, който започва днес, предаде ИТАР-ТАСС. Въпреки финансовата криза в Европа представителите на големите парижки търговски вериги са настроени доста оптимистично. Според техните прогнози средната сума, която тази година ще похарчи всеки клиент в периода на разпродажбите, ще се понижи леко (с около 25 евро) спрямо миналата година до около 220 евро.


От сутринта повечето търговски центрове, магазини и бутици във френската столица, най-вече по Шан-з-Елизе, имат необичайно много клиенти - освен френските ценители на модата, има и туристи, които са пристигнали в Париж специално за разпродажбата.


От днес намаления има за всички стоки - от облекла и аксесоари в известните бутици като Гучи (Gucci), Кристиан Диор (Christian Dior), Валентино (Valentino) до стоки за масова употреба в магазинните вериги. Тази година намаленията са значителни - в универсалните магазини и интернет-магазините отстъпките достигат средно 40-50 процента.


Според данни на маркетинговата агенция Ипсос през периода на летните разпродажби търговските центрове във Франция осигуряват около 30% от годишните си приходи. Резултатите от анкетите показват, че до 80% от французите масово пазаруват в този период, оценявайки разпродажбите не просто като възможност за придобиване на стоки на ниски цени, а като истинска традиция.


Обикновено броят на продавачите и консултантите в магазините силно се увеличава. В универсалните магазини на столичния регион Ил дьо Франс тази година броят на временните служители се е увеличил с 2500 души.


Сезонът на намаленията във Франция продължава 5 седмици и приключва на 31 юли.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed