29 Март 2024

Вие сте тук

Туристически инспекторат се създава догодина

09.06.2017

През следващата година ще бъде създаден туристически инспекторат, който ще контролира туристическите дейности.  Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в курорта Златни пясъци по повод 60-годишнината му.

 

Министърът подчерта, че  Министерството на туризма продължава да работи активно за намаляване на административната тежест в сектора и ограничаване на сивия сектор. Според предвидените промени в Закона за туризма, които бяха подложени на широко обсъждане, е премахване на прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения.

 

Подготвя се и въвеждането на специален институт за отнемане на звезди, ако обектите не отговарят на изискванията на закона. Предстои да се уточнят правилата за тази промяна, след като промените в нормативната база станат факт, каза тя, цитирана от пресцентъра на министерството. Тя акцентира, че за визията на туризма у нас е много важно как се стопанисват от наематели и концесионери морските плажове, и допълни още, че от 103 неохраняемите плажове са вече 93.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed