20 Апр. 2024

Вие сте тук

Туристите ще се облагодетелстват от президентската надпревара в Русия

25.01.2012

Путин задължи авиокомпаниите да закарат безплатно футболните фенове на Евро-2012

 

В навечерието на президентските избори в Русия действащият министър-председател Владимир Путин, който е фаворит в надпреварата, си направи ПР, като обеща на футболните фенове безплатни самолетни билети за шампионата на Европа по футбол, който ще се състои тази година в Полша и Украйна, пишат руските медии.

Според Путин авиокомпаниите Трансаеро и Аерофлот няма да обеднеят, ако закарат туристите за своя сметка. За отбелязване е, че искането на Путин може да се разпространи върху държавната компания Аерофлот, но няма как да засегне частната Трансаеро. Въпреки това частната авиокомпания е изпратила прес-съобщение до медиите, в което изразява готовност да подкрепи инициативата. Заедно с това превозвачът не иска да плаща акцията само от своя джоб. Трансаеро обяви специални тарифи за туристически групи по време на шампионата за над 40 полета седмично и един изцяло безплатен полет. В замяна авиокомпанията поиска от Газпром да не си плаща авиационното гориво за съответните полети.

Според туроператорите цялата случка е политически пиар, който няма място в пазарните отношения. Въпреки това, те не смятат, че акцията по някакъв начин ще окаже влияние върху техните продажби.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed