25 Апр. 2024

Вие сте тук

Туристите на фалиралата „Нева“ може да имат проблеми с връщането си в Русия

18.07.2014

Туристите, изпратени на почивка в България от руския туроператор "Нева",  който в сряда обяви, че не е в състояние да изпълни договорните си задължения, може да се сблъскат с проблеми за връщането си в Русия. Такъв развой на събитията не се изключва от изданието на Руската туристическа индустрия РАТА нюз.

 

Според публикацията  не е ясно колко от туристите, които са в чужбина, имат платени самолетни билети. Застрахователната компания «Восхождение» следва да изплати обезщетения на туристите, но капиталът й е три пъти по-малък от финансовите гаранции на туроператора „Нева“, които надхвърлят 450 млн рубли.

 

В момента над 6,5 хиляди туристи на „Нева“ са на почивка в 25 държави по света. Други над 14 хиляди вече са предплатили пътувания, които трябваше да се осъществят до края на годината. Сред тях има новогодишни  и ски ваканции.

 

В България, по данни на Министерството на икономиката и енергетиката, почиват над 650 души, изпратени от фалиралия туроператор, който е една от най-старите туристически компании на руския пазар.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed