04 Май 2024

Вие сте тук

Туризмът в Кипър порасна с над 10%

29.12.2011

Туристопотокът в Кипър е нараснал с 10,2%, като броят на чуждестранните туристи, посетили страната от януари до края на ноември 2011 г., е достигнал 2,4 млн души , по данни на Кипърската организамия по туризъм. Рекорден е ръстът при руските туристи, които са с 55% повече, отколкото през миналата година.


На първо място по брой традиционно са туристите от Великобритания, която е основен туристически пазар за средиземноморската държава.


Най-успешни месеци са юли и август, но дори през есенните октомври и ноември увеличението на гостите от чужбина е с 5,5%. Туристите от Германия през есенните месеци са с 13% повече, а от Великобритания – с 15%, отколкото през същия период на 2010 г.

 

Нарастват и приходите от туризъм, които са се увеличили с 13%. Основен принос за това имат па туристите от Великобритания, Русия, Германия и държавите от Централна Европа.

 

Според Асоциацията на собствениците на хотели има всички основания за оптимизъм и за 2012 г., защото отсега са резервирани 47% от хотелите на острова за следващия летен сезон.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed