29 Март 2024

Вие сте тук

Труд: Туризмът е „тежката” индустрия на Гърция

09.05.2011

Под заглавие "Туризмът е тежката индустрия на Гърция" в."Труд" публикува авторска статия за развитието на отрасъла в южната ни съседка на примера на Северна Гърция.

Колкото леглата - толкова работниците, пише авторът, пояснявайки, че Гърция разполага с около 700 000 легла в различен клас хотели . Благодарение на което в този бранш работят горе-долу толкова хора. Които пък осигуряват около 20 процента от брутния вътрешен продукт на страната (230 млрд. евро през 2010 г. ).
Поради този факт Константинос Торнивукас, президент на "Смол лъкшъри хотелс" за Гърция определя туризма като "тежката промишленост" на родината си. Надява се през този сезон да няма стачки и блокади по границите, тъй като това създава проблеми за бизнеса.

Цитира се прогноза на Института за прогнози и проучване на туризма, според която  за 2011 г. ръст на приходите в тази сфера с 4,5 на сто в сравнение с 2010 г. Според предвиждания на Съюза на заетите в туризма, цитирани от "Дау Джонс" на 4 май, за 2011 г. се очакват 10 на сто увеличение на броя на туристите в Гърция т.г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed