29 Март 2024

Вие сте тук

Три нови хотела отваря Хилтън в България през 2012 г.

02.12.2011

 

Компанията планира 100 нови хотела в Европа

В България ще бъде открит още един хотел от веригата „Хилтън“. Тъй като преговорите не са финализирани, засега конкретното му място се пази в тайна, но това няма да бъде София, каза пред THExperts Адела Криста, регионален мениджър развитие във веригата. Тя  участва в Първия туристически инвестиционен форум в Сърбия, за участие в който се събраха хотелиери от водещи хотелски вериги в Европа и света.

По думите й това е дългоочаквано събитие за компанията. Макал и с известно закъснение, до края на 2012 г. Се очаква да отвори врати и столичният Garden Inn by Hilton, който се строи до летището.

Изграждането на варненския Хилтън е в по-напреднала фаза и се очаква той да отвори врати през пролетта на следващата година. С откриването им Хилтън ще разполага с общо пет хотела в България.

Международната хотелска верига Hilton Worldwide, която разполага с над 3750 хотела в 85 държави в света, възнамерява да отвори още 110 нови хотела в Европа, съобщиха от компанията. Усилията й ще са фокусирани върху стратегически пазари като Великобритания, Русия, Турция, Германия и Полша. През следващите години, благодарение на стратегията за развитие, в Европа ще бъдат създадени 8500 нови работни места. Освен откриване на нови хотели веригата планира и реновиране на вече съществуващи, които ще присъедини към брандовете си.

В момента в хотелите на веригата в Европа работят над 30 хиляди души в 200 хотела и корпоративни офиса. Към 2014 г. Към тях могат да се присъединят още няколко хиляди души в новооткритите хотели.

В Русия компанията планира да отвори 25 хотела през следващите три години, които ще позволи да бъдат създадени 3000 работни места. Около 1,5 хил. Души ще се присъединят към веригата във Великобритания до 2014 г., където ще отворят врати 20 нови хотела. На турския пазар се планира отварянето на 14 хотела с 800 работни места за три години, в Полша ще бъдат отворени 11 хотела, а в Германия – три.

През следващите 12 месеца веригата предвижда откриването на Hilton и Hilton Garden Inn (Франкфурт, Германия); Waldorf Astoria (Берлин, Германия); Hilton Garden Inn (Краснодар, Русия); Doubletree By Hilton (Лодз, Полша); Hilton Bursa и Hampton By Hilton (Бурса, Турция); Doubletree By Hilton (Линколн, Великобритания); Hilton St George’s Park и Hampton By Hilton St George’s Park в Бъртън он Трент, (Великобритания).

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed