24 Апр. 2024

Вие сте тук

Трип Адвайзор определи най-екстравагантните хотели в света

06.11.2012

Кои са десетте най-екстравагантни хотели в света? Мненията може да бъдат различни, но според отзивите в Трип Адвайзор в десятката трябва да влязат следните хотели:

  1. Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, Чианг Рай, Тайланд

 

Емблематичният хотел в северната част на Тайланд по право заема първото място. Луксозният петзвезден хотел представлява реплика на къмпинг в джунглата, но всъщност е едно от най-комфортните места в света. Разположен в долината на река Меконг, той дава възможност на гостите си да съвместят опознаването на природата с удобствата на цивилизацията.

Комбинацията от двете позволява рано призори да се види как стадо слонове се отправя към реката на водопой. Всъщност, повечето от тях са ветерани, спасени от умъртвяване и „пенсионирани“, благодарение на специална програма, в която местните хотелиери се включват с дарения.

 

 

2. Jumby Bay, A Rosewood Resort, Антигуа

 

Защо точно този хотел е избран като „екстравагантен“, не става особено ясно.  Разположен сред тропическа растителност и в близост до белоснежни плажове и изумрудено море, хотелът изглежда като класически рай за всички, които си мечтаят за тропиците. До малкия остров, разположен само на няколко мили от Антигуа, се стига само по море, осигурявайки на обитателите му илюзията за Робинзон, който е имал късмета да попадне в рая. Първокласен сервиз, внимание към всеки детайл, който се вписва идеално в околната среда – нещо като природосъобразен лукс.

 

 

3. Anantara Kihavah Villas, Малдиви

Всъщност, в който от хотелите на азиатската верига Анантара и да попаднете, ще бъдете приятно изненадани. Казвам го от личен опит. Всички те имат един характерен стил, стремеж към вписване в природата и използване на традиционна архитектура и декорация. Като добавим към достойнствата на хотелската верига изключителната природна среда, никак не е учудващо, че гостите му го описват като „най-невероятния хотел“, който са посещавали и „най-вълнуващо преживяване“. Отделни вили, подводен ресторант, безкраен хоризонт и неизброими възможности за опознаване на природата. Каквдо повече му е нужно на човек?

 

 

4. Hotel Osejava, Хърватия

 

Един хърватски хотел  успя да влезе в класацията.  Разположен в подножието на планина и в същото време оглеждащ се във водите на топло море, хотелът е привлякъл вниманието на много туристи.

 

5. Burj Al Arab, Дубай

http://www.dubai-architecture.info/images/BurjAlArab-a(7).jpg

 

Легендарният дубайски хотел продължава да привлича посетители. С нетрадиционната си архитектура, изключителния сервиз, който предлага и изискания лукс хотелът остава сред най-екстравагантните в света.  Според гостите му, това е едно от местата, които човек задължително трябва да посети, макари да е само за една нощ.

 

6. Abaco Club, Winding Bay, Бахамски острови

 

Безкрайни плажове, голф, непокътната природа, изискана храна и напитки и усамотение в луксозна обстановка - въпреки солената цена такава почивка се услажда на мнозина. 

 

 

7.  Longitude 131, Австралия

 

 

„Луксозен, екологичен и романтичен“ – така гостите характеризират хотела, разположен в преддверието на националния парк Улура-Ката Тиюта в  Австралия. Разположен  в нищото и разполагащ само с 15 луксозни "палатки", комплексът позволява на малцина избрани да се наслаждават на изгревите и залезите. Цената е изключително висока, но според онези, които са посетили хотела, си заслужава всеки цент.

 

8.  Hotel Le Toiny,     St. Barthelemy, Карибския басейн

Още една тропическа мечта, която за мнозина е земният рай. Хотелът, част от асоциацията на бутикови хотели Relais Shateaux,  през последната година е включена в класациите на Conde Nast Traveler, The Knot и Departures. Само 15 луксозни бунгала подсказват, че мястото е ексклузивно и не е достъпно за всеки. Потопен в тропическа растителност, хотелският комплекс предлага на гостите си малко бягство от цивилизацията, без да се налага да се отказват от удобствата й.

 

 

9.  Naladhu Resort, Малдиви

 

Още един хотел на Малдивите е включен в списъка на най-екстравагантните. Идеално място, където човек може да си почине и да забрави за останалата част от света, пишат в Трип Адвайзор онези, които са имали удоволствието да го посетят.

 

 

10  Maia Luxury Resort & Spa, Сейшели

 

 

Нощувката тук започва от 860 долара на вечер, но според „препатили“ цената си заслужава. Мястото е нещо повече от умопомрачителни гледки, изключително настаняване и невероятно обслужване. Градините с над 300 екзотични вида растения, както и всичко, което им се предлага, помагат на хората да се върнат към природата и да преоткрият себе си. Поне така твърдят от управата на комплекса. Допълнителен плюс е персоналът, който предугажда желанията на гостите и ги изпълнява още преди да са ги изрекли. Незабравими гледки, невероятен интериор, изключителни тъкани, внимание към всеки детайл – е, за парите, които плащат, гостите със сигурност очакват нещо изключително.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed