16 Апр. 2024

Вие сте тук

Трето издание на „Млади таланти” в Кемпински хотел Зографски София

12.10.2011

За трета поредна година Кемпински хотел Зографски София организира превърналата се в традиция вечер „Млади таланти” в подкрепа на младите български творци. Хотелът подреди изложба на пейзажи, фигурални композиции и икони, изпълнени с различни техники и създадени от учениците от 51-во СОУ „Елисавета Багряна” в София.

Гостите имаха възможността да се докоснат до таланта на учениците, както и да закупят избрани експонати. Събраните средства ще бъдат използвани за изграждането на параклис в двора на училището, посветен на Св. Пимен Зографски, патрон на художниците, иконописците и реставраторите. Възпитаниците от профилираните паралелки по изобразително изкуство искат да оставят своя следа, като се включат в работата по интериора, по-специално оформянето на олтара, стенописите и стъклописите.

Направена бе и кратка презентация, свързана  с историята на параклиса - от възникването на идеята през миналата година до днес, когато строежът е във финална фаза. 

Хотелът организира за първи път вечер на младите таланти през 2009 година, когато представи изпълнение на учениците от Националното музикално училище „Любомир Пипков” и изложба с произведения на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”. През следващата година хотелът направи концерт за набиране на средства за талантливия цигулар Радослав Ненчев, който благодарение на инициативата вече учи във Folkwang University в германския град Есен.

Всяка година проектът „Млади таланти” предизвиква силен обществен отзвук и големи очаквания към бъдещите издания на инициативата, защото показва усилията на хотела за установяване на културни традиции за идентифициране и мотивиране на младите хора, както и за предоставяне на информация на институциите и организациите, които биха подпомогнали бъдещото развитие на определен талантлив човек или артистичен про

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed