06 Май 2024

Вие сте тук

Тревненска бира ще се пие на Шпицберген

27.08.2012

Бира, произведена по тревненска технология, ще пият в скоро време на остров Шпицберген, научи THExperts от управителката на „Белинвест – Трявна” Елена Димитрова.

 

В най-северната част на Норвегия ще изградят пивоварна за жива бира, чийто собственик е компанията „Бел Алфа Форум” чрез българското си дружество.

 

Монтажът стартира следващия месец. Преди да заработи пивоварната, норвежците и руснаците, които ще я обслужват, ще дойдат в Трявна, за да видят как се произвежда бирата. Монтажът ще бъде извършен от тревненци, които от пет години са се
С монтирането и пускането на обекта ще бъдат ангажирани специалисти от Трявна.

 

Капацитетът на минипивоварната ще е 250 л или точно толкова, колкото се произвеждат и в Трявна, каза Елена Димитрова. Бирата ще е по изпитаната вече в Трявна технология и ще е в същия асортимент – светла, кехлибарена, тъмна и вишнева. „Белинвест – Трявна” е и първата пивоварна у нас, която започва да произвежда пиво с добавка на плодов концентрат. В момента напитката е хит в продажбата на всички пивоварни. Голямата разлика е, че тревненската бира е чиста, без пастьоризация и филтрация, т.е. е напълно натурален продукт.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed