26 Апр. 2024

Вие сте тук

Трайчо Трайков: Стратегията ни за развитие на туризма е свързана със спорта

08.11.2011

Националната ни стратегия за развитие на всички видове туризъм в България е свързана с природата. Ние искаме да привлечем повече туристи, които да практикуват различни спортове в България, така че сме готови да посрещнем гостите си за тяхната активна ваканция. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред екип на телевизия Евроспорт. Минстър Трайков даде интервю за световния телевизионен канал в Лондон, където участва в програмата на WTM – световното туристическо изложение в британската столица. Пред туристите в България стоят богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малко популярни, които сега набират скорост, като рафтинг, планинско колоездене, изисканият голф и други. Международната асоциация на голф-туроператорите е номинирала България за наградата за непозната голф дестинация на годината заедно с още пет държави, стана ясно още по време на интервюто.

 Пред екипа на Евроспорт министър Трайков посочи и забележителните постижения на страната в световния спорт – успехите на Стоичков и Бербатов, волейболния ни отбор, който традиционно заема едно от първите места в света.

 Българският спортен календар е пълен със събития, които могат да допълнят почивката на нашите туристи, отбеляза министър Трайков. Световната купа за мъже и жени в Банско, европейската купа за мъже в Пампорово, световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос са част от календара да 2012 година.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed