24 Апр. 2024

Вие сте тук

Топ лектори от игралния бранш дискутират предизвикателствата пред бизнеса

11.10.2013

За шеста поредна година от 21 до 23 Октомври в София ще се проведат най-значимите събития на Балканите в сферата на игралния бизнес – Източноевропейската конференция на игралната и развлекателната индустрия (EEGS) иБалканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE Expo). По традиция Интер Експо Център ще събере представители на игралната и развлекателната индустрия, и индустрията на свободното време от Европа и света. Ще бъдат представени последните технологични новости на топ производители и ще се обсъждат новите предизвикателства пред развитието на игралния бизнес от водещи експерти и институции в бранша.

 

Годишната конференция на игралната индустрия в Източна Европа ще се проведе в Интер Експо Център на 21 и 22 Октомври 2013. Шестото издание на EEGS ще анализира игралния пазар, ще обсъди променящите се игрални стандарти, ще търси нови хоризонти и маркетингови перспективи, полезни за развитието на бранша в Източна Европа.

 

Предизвикателствата в регулацията и сътрудничеството между институциите в светлината на приоритетите на ЕС ще бъдат анализирани и дискутирани от водещи експерти и представители на най-авторитетните международни институции, сред които: Международни специалисти по законите на хазарта,  Асоциация на игрите от разстояние, Европейската асоциация за сигурност в спорта, лаборатории по стандартизация в игралната индустрия, игралните асоциации и държавните регулатори на няколко страни от Европа.

 

Лектор на конференцията ще бъде и новият председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев, който на специална пресконференция ще има възможността да отговори на всички въпроси, отнасящи се до промените в Закона за хазарта.

 

Нека леко повдигнем завесата и към останалите теми:

Когато Sportingbet отказа сътрудничество със Сръбската Държавна Лотария, бяха предприети по-ефективни действия срещу черния пазар, които предстои да разберем доколко са успешни. Ще отбележим, че след четири години спорове и дискусии, Полският игрален пазар продължава да се свива – по време на конференцията ще се говори за невнесени данъци, подновени хазартни лицензи и обезщетения за нанесени щети. След последните събития в игралния пазар на Гърция на всеки участник би било любопитно да разбере какви са бъдещите перспективи за неговото развитие. Без да оставяме настрана и последните промени у нас, с които Българската Държавна Комисия по Хазарта предприе строги мерки срещу онлайн операторите по силата на Новия Закон за Хазарта от 2012, това е възможност да проследите разгорещения дебат във всичките муаспекти. Хърватия също е в очакване на проект за нов игрален закон и вие ще чуете информация от първо лице какво е очакваното бъдеще на игралната индустрия в страната. Задено ще проследим как основаната наскоро Румънска Служба За Хазарта ще срещне надеждите на румънските оператори да получат по-адекватен Игрален Закон и регуация на местния пазар! И онлайн пазарът на Република Македония очаква вратата за дистанционни залагания най-накрая да бъде отворена. След последната активност на Националната Лотария и публичната й покана за партньор, онлайн хазартът и в нашата съседка най-накрая ще бъде факт.

 

Шестото Балканско изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE Expo) ще се проведе в Интер Експо Център на 22 и 23 Октомви 2013. Тази година над 40 фирми от САЩ, Великобритания, Германия, Армения, Австрия, Италия, Малта, Китай, Чехия, Словения, Холандия, България, Сърбия, Румъния и Гърция и други страни, ще представят своите продукти и услуги за развлекателния и игралния сектор, както и технологични иновации за оптимизиране на оперативните, управленските и контролните процеси в индустрията. Представените технологии и фирми представляват интерес за дейността на хотели, развлекателни центрове, търговски комплекси, ресторанти, барове, казина, и др., наред със съпътстващи сектори като маркетинг, дигитални технологии, мобилни приложения, системи за сигурност и контрол, вендинг оборудване и др.

 

Под егидата на българската Държавна комисия по хазарта в рамките на двете събития EEGS и BEGE ще се състои Международна кръгла маса на регулаторите и отворена дискусия на българските казино оператори с ДКХ.

 

Повече информация за конференцията ще намерите на: http://www.eegamingsummit.com/program

Повече информация за изложението ще намерите на: http://www.balkangamingexpo.com/

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed