Меню, разработено от топ-готвачи на веригата Mandarin Oriental ще се сервира на пътниците в първа и бизнес класа от януари 2012 г. до февруари 2013 г., съобщиха от веригата. Шефовете в три хотела на веригата – в Сан Франциско, Ню Йорк и Маями, са подготвили кулинарна изненада за пътниците, които летят с националния авиопревозвач на Германия от 17 американски летища до немски дестинации.
Сътрудничеството между Lufthansa и Mandarin Oriental е част от програмата Star Chefs, която стартира преди 12 години и предлага креативни менюта на най-добрите готвачи в света. През 2012 г. с Lufthansa ще работи Ани Хонгкхам (Сан Франциско), Тони Робертсън (Ню Йорк) и Джоуел Хаф (Маями). Менюто на всеки от шеф-готвачите на Mandarin Oriental ще се предлага в продължение на два месеца, като в бизнес класа ще включва три ястия, а в първа – пет.
Ани Хонгкхам започва програмата, предлагайки на пътниците от първа класа салата от дандженски краб и авокадо с дресинг с лимонена трева, както и задушени телешки ребърца с бобено пюре, уасаби и салата от червено зеле.