24 Юли 2024

Вие сте тук

Тоалетната хартия: бяла или безцветна

19.03.2013

Вредата от оцветителите и рискът от алергии отказват хората от цветната тоалетна хартия

 

 

Каква е тоалетната хартия в домовете на хората и каква предпочитат, когато са на път? Най-често тя е бяла, показва национално представително проучване на MarketLinks, проведено в края на 2012 г.

 

Според него най-голям процент от жените – 46,3% – обикновено купуват бяла тоалетна хартия за домовете си. Една от основните причини за избора на неоцветена или бяла хартия е притеснението от наличие на алергени и от вредно въздействие на оцветителите в хартията. Бялата хартия е предпочитана също така и заради хигиеничния й вид. Любопитна е и тенденцията цветът да се съобразява с цвета на интериора в тоалетната – някои почитатели на бялата тоалетна хартия считат, че е по-лесно да я съобразят с него.

 

Едва 14,6% от потребителите избират тоалетна хартия с наситен аромат. Проучването откроява тенденция на неодобрение на силните и неестествените аромати поради алергии или непоносимост към миризми. Онези, които предпочитат ароматизирания тип, я споменават като заместител на ароматизатора в тоалетната.

 

Въпреки че 44,2% от потребителите купуват трипластова тоалетна хартия, повече от половината (53,6%) от анкетиранита заявяват, че предпочитат да купуват още по-плътна тоалетна хартия. Тази тенденция е отново по-силно изразена при жените – 57,8%.

 

Какви са изискванията към тоалетната хартия?  Да е здрава, със стегнато, добре навито руло и с оптимална дължина са друга част от пожелателните характеристики на една тоалетна хартия, посочени спонтанно.

 

Все повече хора отдават значение на това дали тоалетната хартия е рециклирана, или не, става ясно от проучването. Ако през 2011 г. това е било без значение за 50% от потребителите, то в края на 2012 г. процентът спада до 30. Една четвърт от отговорилите смятат за важно дали тоалетната хартия е екологично произведена (22%).

 

Откроява се и нагласата да се подкрепят марки на български производители, тъй като те създават работни места и развиват икономиката.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed