24 Юли 2024

Вие сте тук

Тайланд очаква над 1 млн MICE посетители

01.07.2013

След като през 2012 г. Тайланд посрещна около 900 хил. участника в конферентния сектор, тази година страната очаква броят им да нарасне с 10-15% и да надхвърли един милион, съобщиха от Тайландското конгресно бюро (Thailand Convention and Exhibition Bureau, TCEB). Очакваните приходи от конферентни прояви през тази година ще са около $2.83 млрд.  

 

За да се сбъдне прогнозата, Тайланд стартира нова инициатива, чиято цел е да увеличи притока на бизнес туристи в страната. В рамките на промоционалната кампания ще бъде представена първокласната инфраструктура, разнообразните услуги и атрактивните дестинации, в които може да се съчетаят рекреация и бизнес ивенти.

 

За промотиране на дестинацията се организират инфотурове за медии и туроператори в Банкок, Чианг Май, Пукет, Краби и пр.

 

През 2012 г. Тайланд посрещна 895 224 участници в събития, които са донесли на страната $2.54 млрд. Корпоративните ивенти носят близо 10% от туристическите приходи в Тайланд и 0,58% от БВП.

 

Най-голям ръст на бизнес посетители се очакват от азиатските държави, откъдето ще дойдат 65% от участниците в ивенти. Топ-листата се оглавява от Индия, Китай, Сингапур, Япония и Малайзия.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed