25 Апр. 2024

Вие сте тук

Тайланд въвежда задължителна застраховка за туристите

05.06.2017

Туристическите власти на Тайланд предлагат да се въведе изискване всички посетители на страната да имат сключена туристическа застраховка, преди да влязат на тайландска територия, предаде ДПА.


Служители в министерството на туризма и спорта обмислят дали застраховката да стане задължителна, посочи Чатурон Пакдеванит, ръководител на департамент във ведомството. Заради чуждестранни туристи без застраховка Банкок харчи най-малко 3 млрд. бата (88 млн. долара) годишно за тяхното медицинско лечение в държавни болници. Трябва да приемем тази мярка възможно най-скоро, защото проблемът става все по-сериозен, заяви той.


Правителствените служители ще обсъдят с туроператори най-добрия подход за прилагане на новото правило, преди да внесат предложението за одобрение от министерския съвет.


Документите, удостоверяващи туристическата застраховка, вероятно ще бъдат проверявани на имиграционните гишета при пристигане в страната, тъй като много чужденци нямат нужда от визи, за да посетят Тайланд, допълни Пакдеванит.


Туризмът е водещ сектор в Тайланд - от 1 януари страната е била посетена от над 14 милиона души, който са й донесли приходи от 20,5 млрд. долара.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed