29 Март 2024

Вие сте тук

С близо една трета повече са посетителите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ

03.04.2014


Специално жури избра българската мебел на годината

 

Около 30% повече са посетителите на през първите два дни на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ в сравнение с миналата година. Специализираните изложби се провеждат заедно за трети пореден път. На обща площ от 12 000 кв.м в Интер Експо Център – София своите нови продукти и услуги представят повече от 150 изложители, сред които компании от Италия, Китай, Малайзия, Полша, Сърбия и Турция.

 

Всеки посетител може да се възползва от безплатните консултации за интериорен и продуктов дизайн, предоставени от водещи дизайнери. На ТЕХНОМЕБЕЛ са демонстрирани най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, функционални и ергономични механизми, както и тенденциите в мебелния обков. На специализираното изложение могат да бъдат видени консумативи и машини за мебелната и дървообработваща промишленост. Над 10% отстъпки за различни продукти предлагат изложителите в СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ. Нови и утвърдени български производители на мебели представят актуалните си гами, сред експонатите са последните холни, спални и кухненски комплекти, както и актуални предложения за мека и корпусна мебел и интериорни врати.

 

Комбинирана закачалка Z hook на фирма Контура Дизайн с дизайнер Йорданка Жилова е българската мебел на 2014 г. Иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид и функционалност са критериите, по които журито оценяваше експонатите. В конкурса участваха български производители на мебели от всички категории. Изискването към продуктите беше да присъстват вече на пазара или да имат пазарно позициониране до началото на конкурса, както и да са минали най-много 2 години от началото на производството на предложения продукт. Организатор на конкурса е Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD - Мебелен дизайн. Подгласник на победителя в избора на журито е “стол Torno” на фирма Джи Ес Малмгрен с дизайнер Величко Великов, а на трето място е “музикален холов ъгъл ГАЛИАРДО” на фирма Мебел Стил.

 

Отличените мебели са показани в специално обособена зона, а всеки посетител може да даде своя глас, като по този начин има шанс да спечели един от петте ваучера на стойност 500 лв. за покупка на продукти от фирмите изложители.

 

Какво се случва на изложенията можете да видите тук:


 

Интер Експо Център – София очаква посетителите на специализираните изложби до 5 април, от 10.00 до 18.30 ч. Вход 3 лв. В последния ден изложбите са с безплатен вход.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed