07 Апр. 2020

Вие сте тук

Създателят на най-добрия бар в света гостува в България по покана на Absolut Elyx

23.03.2015

Aлекс Кратена - един от най-успешните бармани и миксолози в света, ще гостува в България по покана на Absolut Elyx, съобщиха организаторите. Той ще проведе серия от обучения и демонстрации в четири от най-добрите столични клубове и коктейл барове през следващата седмица. Кратена е известен с десетките си титли за най-добър бар и барман в света от множество престижни конкурси на всички континенти през последните години. Менажираният от него и базиран в The Langham Hotel в Лондон бар Artesianстава номер 1 в три последователни години в класацията за най-добри барове на света.

 

Самият Алекс Кратена е роден в Чехия през 1981 г. и е известен със създаването и осъвременяването на концепцията за съвременен хотелски бар. През 2012 г. той печели титлите „Международен барман на годината“, „Най-добър хотелски бар“ и „Най-добро коктейл меню“, а през 2013 г. е признат за „Бар личност на годината“. Artesian бързо става най-влиятелния бар в Европа и започва да налага тенденциите в обслужването, коктейлите и миксологията. През 2014 г. барът отново печели и титлите за „Най-добър бар“ и „Най-добър хотелски бар в света“ на World’s Best Bar Team Award в USA. Известният миксолог също така води рубрики в Bar Life и The Gent Magazine и пътува по цял свят, за да обучава най-добрите професионалисти и да разработва нови продукти, коктейли и стратегии. Неговите коктейли присъстват в множество телевизионни шоута, а Aлекс периодично е гостуващ барман и на полетите на Virgin Atlantic.

 

Алекс Кратена пристига в България на 24 март по покана на Absolut Elyx – луксозният, супер премиум бранд в портфолиото на Pernod Ricard. Еlyx e ръчно дестилирана Single Estateводка, която се произвежда от един единствен сорт зимна пшеница, растяща само в имението Робелоф, Швеция. Напитката се дестилира в медни съдове, произведени през 1921 г., благодарение на които се постига неповторим, копринен и богат вкус. Всеки детайл в производството на Absolut Elyx се извършва ръчно и Aлекс Кратена ще представи у нас своите ръчно приготвени аромати и вкусове, вдъхновени от напитката. По време на тридневния си престой в София той ще проведе обучения в най-добрите столични коктейл барове – By The Way, Cocktail Bar, Carrusel и Bedroom, ще говори пред специалнo подбран клас за успешния мениджмънт на бар и ще демонстрира пред посетителите на четирите заведения свои коктейли с Absolut Elyx, специално подготвени за визитата му в България.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed