27 Апр. 2024

Вие сте тук

Съвместни екипи на НАП и МВР ще патрулират по морето

17.07.2016

Тридесет хиляди проверки ще направят до края на летния сезон по Черноморието инспекторите на Националната агенция за приходите /НАП/, съобщиха от приходната агенция. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за първи път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, напомнят от Агенцията.


Съвместните екипи наблюдават търговската дейност, следят за нелегални търговски обекти и съдействат на туристите при нужда. Патрулните двойки ще подпомагат също и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП.


Тази година е първата, в която се използват обозначени с униформено облекло екипи на НАП. От приходната агенция обясняват, че целта им през тазгодишната лятна кампания не е откриване на нарушения и налагане на санкции, а промяна в поведението на търговците по Черноморието.


Инспектори без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови.


Пълен контрол на движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки започна звеното за фискален контрол на НАП в населените места и курортите по Черноморието от началото на юли. На специално създадени контролни пунктове фискални агенти следят движението на леки, лекотоварни и товарни автомобили, които зареждат хотели, ресторанти и заведения. При проверките се изискват фактури и документи за произход на стоките, следи се и за отчитането на продуктите при техните получатели.


Сигнал за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки може да се подава на телефона на НАП 0700 18 700 при гарантирана анонимност, се отбелязва в прессъобщениет

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed