28 Март 2024

Вие сте тук

Събитията с лично участие нямат алтернатива

29.09.2010

THExperts

Въпреки все по-нарастващата популярност на виртуалните събития, срещите лице в лице остават най-ефективни, особено за големи групи. Това са резултатите от новата Бяла Книга, издадена от Martiz Travel Company за  Центъра за проучвания на Корнелския университет (CHR) и озаглавена “Бъдещето на срещите лице в лице”. 

Три са основните причини, поради които събитията, на които хората присъстват лично, остават ценни за участниците им. Първата и най-важна причина е, че подобни събития напълно концентрират върху себе си вниманието на участниците, за разлика от виртуалните събития, в които участниците могат да се занимават едновременно с няколко неща. Втората причина е, че те предизвикват позитивни емоции сред участниците и създават позитивен климат. Третата е, че те помагат за създаването на професионални и лични контакти и съдружия.

Знаем, че в днешното време на предизвикателства срещите лице в лице имат тенденция към нарастване, казват авторите. В проучването си те са се фокусирали върху критериите, които влияят върху избора на събитието и на най-ефективните начини за получаване на резултати. Когато целта е създаване на контакти и развитие на сътрудничество, няма по-добро средство от личната среща, която създава благоприятна емоционална среда. 

Според авторите събитията, в които участниците се срещат лично, нямат алтернатива, въпреки че в самото им протичане могат да са вплетени много иновативни елементи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed