26 Апр. 2024

Вие сте тук

Стюарди и стюардеси в Луфтханза в стачка от утре

30.08.2012

От утре летателният персонал на най-голямата германска авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) е в стачка, стана ясно след продължителните и неуспешни преговори между синдикатите и работодателя. Стачката е заради заплатите, обяви днес германският синдикат Уфо (Ufo) в писмо до служителите, публикувано на сайта на профсъюза в интернет.


Точният час и засегнатите летища ще бъдат обявени едва шест часа преди началото на протестното движение, което вероятно ще предизвика съществени нарушения във вътрешния и европейски трафик на "Луфтханза", за която приоритетни ще бъдат полетите на далечни разстояния.


Уфо обяви още във вторник, че ще призове за временни спирания на работата в Луфтханза в Германия, "обявени в последния момент" или пък "малко преди началото им".


Уфо обединява близо две трети от общо 18 000 стюардеси и стюарди във Луфтханза.


Ръководителят на отдела за персонала за пътническия трафик на Луфтханза Петер Гербер заяви във вторник, че всеки ден стачка би струвал няколко милиона долара на компания, която и без това страда от силното поскъпване на горивата и конкуренцията в Европа. 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed