29 Март 2024

Вие сте тук

Студент от СУ „Кл.Охридски“ спечели първата награда за студентска разработка

09.06.2014

Борислав Димитров от СУ „Св. Климент Охридски” стана носител първа награда във на втория Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.Той е студент по магистърска програма „Мениджмънт на културното наследство”, а темата на неговата разработка е „Възможности за иновации в българския туризъм с цел постигане на икономически растеж”.

 

Втора награда печели студентката Цветелина Чорбаджийска от Нов български университет, департамент „Бизнес администрация”, бакалавърска програма „Туризъм”. Темата на нейната разработка е „Няма нищо по-хубаво от лошото време“.

 

Трета награда получава студентката Кристина Попова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, катедра „Маркетинг и туризъм”, специалност „Туризъм” с темата „Възраждане на римска баня по българските земи – „Българският Рим“. Тази година журито присъжда една поощрителна награда за разработката  „Туризъм и културно-историческо наследство – перспективи за развитие и потенциални проблеми на о-в Света Анастасия” на докторант Никола Наумов от Кингс Колидж Лондон, Великобритания - департамент по география.

 

Началото на конкурса бе обявено пред 150 студенти и преподаватели от шест университета в рамките на XI-то издание на Международно изложение „Културен туризъм”, което се проведе от 10 до 13 април 2014 г. във Велико Търново. Успех на студентите от цялата страна във второто издание на Националния студентски конкурс пожелаха от името на МИЕ  г-жа Анелия Генова, директор на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма", Цветомир Бояджиев, управител на „Царевград Търнов” и проф. Иван Марков, член на журито.

 

Тази година в конкурса участваха 19 студенти от девет университета. Жури с председател проф. Мария Воденска и членове: проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева, обяви резултатите от конкурса – имената на победителите и темите на най-добрите разработки за първа, втора и трета награда. Заедно с грамотите студентите получават и предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed