05 Апр. 2020

Вие сте тук

Студенти ще представят България на състезание в Холандия

10.12.2013

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en Place Cup (ЕмКъп) между десетки Европейските висши училища по мениджмънт в туризма през януари 2014, съобщиха от висшето училище. Българският отбор е единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което ще се проведе в Амстердам, Холандия. Темата на надпреварата тази година е „Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм (Agenda for the Future)“.

 

Тимът на младежите се състои от  Пламен Димитров, Мартин Василев, Габриела Кирова и Кристина Андонова, второкурсници в специалност  "Хотелски мениджмънт" във Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна.  Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година освен от България в състезанието ще вземат участие студентски отбори от 11 държави - Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Великобритания и др.

 

За да достигнат до първото място, студентите трябва да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видеоклип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват; разработване на бизнес проект на тема „ Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм “ и трети кръг, провеждащ се в Амстердам през Януари 2014, в който ще бъде поставена тайна задача, съчетана с презентация пред туристически компании и участници от университетите.

 

ВУМК единственото поканено българско висше училище и изпраща за трети пореден път състезатели на EMCup. На последните три състезания отборът е бил в топ 10 в крайните класирания от съревнованието.

 

Студентите се надяват на подкрепа на Фейсбук страницата на отбора IUC EMCup BG - 2014, колкото повече фенове бъдат набрани предварително, толкова по-нагоре се изкачват в класирането.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed