19 Май 2024

Вие сте тук

Студенти от Международния колеж в Добрич ще участват в състезание между европейски висши училища по туризъм

11.01.2012

Студенти от Международния колеж в Добрич ще представят България в престижното състезание European Mise en Place Cup между европейски висши училища по мениджмънт в туризма. Надпреварата започва на 12 януари в Амстердам, Холандия, съобщиха от висшето училище.

Състезанието е сред най-значимите в туристическата индустрия, което дава възможност на студенти от цяла Европа не само да демонстрират знания и умения, но и да представят привлекателни дестинации в своите страни, поясни Павел Йорданов, координатор по приема на студенти във висшето училище. По думите му във форума ще участват повече от 30 студентски отбора от Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Испания и други държави.

В българския тим са включени четирима второкурсници по хотелски мениджмънт - съвместна специалност на Международния колеж и университета в Кардиф, Великобритания. Те са подготвили видеоклип за България като туристическа страна и за своето училище. На състезанието отборът ще представи проект "Жената като икономически фактор в туризма" с данни какви специфични услуги ползват летовничките като клиентки.

В Международния колеж в Добрич се обучават около 1000 студенти от двайсет държави в няколко професионални направления - туризъм, икономика, администрация и управление.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed