28 Март 2024

Вие сте тук

Стефан Шарлопов: контрол е необходим, но не чрез ограничаване на all inclusive

28.06.2012

Идеята да се ограничи „all inclusive“ обслужването само с четири- и петзвездни хотели е твърде крайно, тъй като в България има не само хотели от тази категория и съществуват и други начини да се контролира качеството на храната. Това заявява в интервю за "Стандарт" Стефан Шарлопов, собственик на „Шарлопов хотели“. Според него е похвална идеята на държавата да контролира некоректните играчи, но има и други начини за осъществяване на този контрол.

Стефан Шарлопов посочва, че качеството на услугата е важно, както е важно и всичко да е с доказан произход. По думите му „all inclusive“ обслужването сваля качеството на туристическия продукт, затова в хотелите от неговата верига той не се използва. Този вид обслужване обаче е подходящ за морските и зимните курорти, където се търси.

Според него богати туристи могат да бъдат привлечени, като се разнообрази туристическото предлагане в България. Виждат се и усилията на държавата в тази посока през последните години, отделят се повече средства за културен туризъм, балнео, СПА и винения туризъм, винения туризъм и пр.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed