06 Апр. 2020

Вие сте тук

"Стачка по болест" провали над 40% от полетите на ТУИФлайт

07.10.2016

ТУИфлай (TUIfly), авиокомпанията на германския туристически гигант ТУИ (TUI), беше принудена да отмени 47 от общо 110 полета след масови отпуски по болест на служителите й, явно разтревожени от от проекта за преструктурирането й, предаде Франс прес.


Германските медии изразиха различни предположения за тази лавина от болнични. Според сп. "Шпигел" това е "спонтанна стачка". Изданието задава въпроса доколко законни са тези действия. За стачка обаче е трудно да се говори, тъй като служителите масово излязоха в болнични. Представянето на болничните листове, без да е обявявана стачка, започна в неделя и продължи и в следващите дни, посочи ТУИ в комюнике. Компанията изтъква, че постъпването на болничните в последния момент от пилотите и кабинния персонал не позволява своевременното уведомяване на клиентите и предлагането на алтернативи.


Германската авиокомпания Еър Берлин (Air Berlin), която е в процес на преструктуриране, обяви че преговаря с ТУИфлай за евентуално обединение в една структура на полетите им към туристически дестинации. Миналата седмица Еър Берлин обяви, че намалява значително авиофлотилията си.


През последните дни много от полетите на ТУИфлай имаха закъснения в резултат на множеството болнични листове от персонала.


Отсъствията при кабинния персонал, който е обезпокоен за бъдещето си, стават в неподходящ момент за специализираната в чартърните полети авиокомпания, тъй като съвпадат с вече започналите в някои райони на Германия есенни училищни ваканции.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed