29 Март 2024

Вие сте тук

Стартира третото издание на "Зелени дни"

20.04.2012

Възможностите  възможностите за развитие на екологичен и устойчив туризъм в България  ще бъдат представени в рамките на тридневното специализирано изложение „Зелени дни“. То ще се проведе в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата от 20 до 22 април.

В откриването на фестивала на 20 април от 10.30 часа ще участва директорът на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ в Мнистерството на икономиката, енергетиката и туризма  Анелия Генова. Тя ще представи и информационния щанд, организиран от министерството по годишната програма за национална реклама в туризма. На площ от 50 кв. м той ще покаже потенциала на браншови организации и сдружения да развиват чрез екотуризъм автентичната българска култура, традиционната кухня, местните занаяти и специфичните производства на различни екологични територии. Това насърчава развитието на местните общности, малките региони и зеления начин на живот. Като съизложители на щанда участват Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, клуб за екотуризъм и занаяти „Ремарк” и сдружение „Съвет по туризъм – Ловеч”.


Биологични и местни продукти от Източните Родопи ще бъдат представени на щанда на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“. Посетителите ще могат да си купят вино, тахан, мед, орехи, бадеми от района, както и да получат информация за фермерите-производители. Все повече ферми в Източните Родопи се отварят за туристи и гости, които не само могат да видят как се произвежда храната, но и да си купят пресни продукти директно от производителите.

 

На щанда на „Новото тракийско злато“ ще се предлагат и издадените по проекта пътеводител и туристическа карта за Източните Родопи, както и информация за организирани и индивидуални посещения в района, туристически дипляни, брошури за предстоящите Дни на тарпана (27-29 април) в района на с. Сбор, Крумовградско и Фестивала на хляба в с. Рабово (28 юли). 

За пръв път със собствен щанд ще бъде представена и Сръбската организация по туризъм. На него ще има демонстрации на традиционна сръбска кулинария, която тази година е във фокуса на нацзионалната й реклама.

„Зелени дни 2012” е третото издание на фестивала. Организатор е Българската асоциация за алтернативен туризъм. Тази година в програмата се включиха и Националната туристическа организация на Сърбия, държавни институции, неправителствени организации за алтернативен туризъм, природозащитници и прозводители на биопродукти.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed