03 Май 2024

Вие сте тук

Стандарт: Лечков връзва летището със селското стопанство и туризма

26.08.2011

Летище "Бършен", което Сливен получи от военното министерство, ще бъде обвързано  с икономиката и селското стопанство на Сливен. То със сигурност ще заработи и се надявам отново на него да излитат самолети с наша продукция за чужбина.

Това пише "Стандарт", цитирайки изказване на кмета на Сливен Йордан Лечков. Ден по-рано правителството взе решение община Сливен да получи безвъзмездно неработещото бивше военно летище заедно със складовете в него. Правителството даде на общината да се разпорежда и с бившия военен стадион, който е в непосредствена близост с танковата бригада и от години не се използва. "Ние сме долината на прасковите, тук се произвеждат най-хубавите плодове на България и неслучайно с европейски пари бе изградено стоково тържище за плодове и зеленчуци. Връзката на летището с тържището и общинския пазар трябва е задължителна. Някога от нашия аеропорт излитаха самолети с праскови и череши за чужбина.Аз вярвам, че това време ще се върне", каза Лечков.

Той припомни, че на летището могат да кацат и по-малки самолети, което ще се използва за развитие на туризма в региона. "Военният стадион ще стане модерен, по всички изисквания на УЕФА. Заедно с бъдещата спортна зала за тенис ще допринесе за оформянето на Сливен като спортен център", категоричен беше Лечков.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed