03 Май 2024

Вие сте тук

Спортният туризъм - тема на конференция във Варна

30.09.2011

Във Варна започна четвъртото издание на Черноморския туристически форум 2011. Темата на форума тази година е „Спортният туризъм – възможности за удължаване на туристическия сезон", съобщи „Фокус”-нюз. Мероприятието е организирано от Варненска туристическа камара, висши учебни заведения и с подкрепата на Сдружение „Култура и туризъм на българския Североизток”, Съюз на екскурзоводите в България и др.

Основните теми на форума засягат тенденциите в развитието на този вид туризъм. Според доц. Марин Нешков, председател на Варненската туристическа камара, спортът освен, че е важен за здравето на хората, може да донесе и много големи икономически ползи за града и региона, като цяло. По думите му спортният туризъм вече се развива в Североизточна България, визирайки Добричкия регион, където от 20 години насам спортуват отбори на чужди страни. Именно поради тази причина специалисти в бранша са се спрели на този вид туризъм, който според тях има голямо бъдеще в България.

В рамките на конференцията ще бъдат дискутирани предизвикателствата пред спортния туризъм в Българи. По време на туристическата конференция ще се обърне и сериозно внимание на Номиналната стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в България за периода 2010 – 2020 г.
Ще бъдат представени още условията за развитието и популяризирането на страната ни като дестинация за спортен туризъм. Като част от идеята за популяризирането на спортния туризъм в страната, участниците в конференцията ще посетят едно от голф игрищата в Североизточна България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed