03 Май 2024

Вие сте тук

Според Върховна прокуратура действията на "Слънчев бряг" АД са законни

06.10.2011

Върховна административна прокуратура излезе с резолюция, в която всички заповеди и действия на ръководството на „Слънчев бряг” АД са квалифицирани като отговарящи на законите в страната, съобщиха от дружеството.

Резолюцията е по повод на сигнали от страна на хотелиери срещу въведените мерки за сигурност, контролен режим и транспортна схема в началото на туристическия сезон. В сигналите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг се посочва, че заповедите на изпълнителния директор Мария Михалева, с които се въвежда определен ред на движение на МПС в курортния комплекс, са незаконосъобразни. Казусът бе разгледан от Окръжна прокуратура в Бургас, която извърши обстойна проверка на место и по документи. Преписката приключи с резолюция на 24.06.2011 г. Заключението бе, че не са констатирани заявените в сигнала нарушения, произтичащи от цитираните заповеди. Това означава, че ръководството на „Слънчев бряг” АД работи напълно законно и в защита на обществения интерес, независимо, се посочва в съобщението.

Заключението бе обжалвано от хотелиерите в Апелативна прокуратура Бургас. На 02.08.2011 г. АП отмени резолюцията на Окръжна прокуратура и върна преписката за допълнителни проверки с конкретни указания. Ръководството на държавното дружество отнесе казуса на най-високо равнище пред ВАП.  Преди дни върховните магистрати се произнесоха окончателно, като определиха акта на АП – Бургас за незаконосъобразен, който следва да бъде отменен.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed