25 Апр. 2024

Вие сте тук

София се представя с атрактивна програма на Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо

04.02.2016

Ретро стил ще господства на традиционния щанд на София по време на  Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо, която ще се състои от 11 до 13 февруари т.г., съобщи Иво Маринов, директор в  столичното ОП „Туризъм“.

Акцент в представянето е Европейска столица на спорта 2018. През 2016 г посланията на столицата са „Открий своята София“ (Sofia is yours to explore”)  и „Обичам спорта, обичам София“, посочи той.

 

София ще се представи като целогодишна градска дестинация с богато културно-историческо наследство, с новите туристически атракции, новите туристически маршрути „Кръстопът на вдъхновените“, разработени в резултат на обединените усилия с общините Своге и Ихтиман по оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013“.

 

Специален фокус е представянето на София като достойна Европейска столица на спорта 2018 г. Освен впечатляващия дизайн на щанда, ОП „Туризъм“ представя спортното лице на София с интересна и богата програма и презентации.

 

Изненадите за посетителите на щанда включват срещи с  известни личности, дегустации, атрактивно поднесена информация и още приятни изненади. Ще видите демонстрация на уред за стрийт фитнес, ще можете да си вземете автограф от някои от най-известните спортисти на България, ще видите столичния герб по нетрадиционен начин – върху кафето си ...

 

10,9% е ръстът на туристите в София през 2015 г., по данни на статистиката. Увеличението на нощувките е с 9,7% в сравнение с миналата година, съобщи още Иво Маринов.

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed