19 Апр. 2024

Вие сте тук

Созопол с номинация за световна награда

15.04.2015

Проектът на Фондация „Созопол” „Архитектурно – исторически комплекс с музейна сбирка Южна крепостна стена и кула – история, култура, наследство”, гр. Созопол, е с номинация за  „Награда за дестинация” на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване, съобщиха от фондацията. Проектното предложение е избрано с голям интерес сред 158 кандидатури от цял свят, като са номинирани три дестинации: Североизточно Крайбрежие, (Тайван); Созопол (България); Любляна (Словения).

 

Съветът за Световен Туризъм и Пътуване е световна организация, чиято дейност е в полза на международната общност и обхваща: опазване на околната среда, развитие на работната сила и иновациите, устойчивост в глобалната туристическа индустрия.

 

Наградите на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване имат за цел да стимулират туристическата индустрия чрез популяризиране на туристическия бранш и дестинациите, както и да съдействат за устойчивото развитие на сектора. Наградите „Туризъм за утре” за 2015 г. на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване са в пет категории: Награда на обществеността; Награда за дестинация; Награда за околна среда; Награда за иновация; Награда на хората.

 

Обявяването на класирането ще се състои днес в Мадрид, Испания. Церемонията ще се излъчва пряко от 17:30 часа местно време /18:30 часа българско време/ на сайта на Световния Съвет по Туризъм и Пътувания. (http://www.wttc.org/).

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed