19 Апр. 2024

Вие сте тук

Смартфони заместват ключовете в хотелските стаи

02.06.2010

THExperts

Мобилните технологии набират скорост. Според британския вестник Telegraph два американски хотела ще се възползват от тях, за да улеснят престоя на гостите си. Те ще могат да избегнат досадната, а често и продължителна процедура на чек-ин и чек-аут на рецепция.

Вместо това те ще могат просто да си свалят от интернет приложения за техните мобилни телефони, които ще им позволят да отключват и включват вратата на хотелската си стая чрез доближаването на телефона до специален сензор.

Пробният период на използването на тази технология ще стартира този месец и ще продължи минимум 60 дни в хотелите Holiday Inn Chicago O'Hare Rosemont и Holiday Inn Express Houston Downtown Convention Center.

Bryson Koehler, изпълнителен директор в InterContinental Hotels group, сподели пред USA Today, че целта е да се опрости процесът и да улеснят гостите, които често забравят ключ-картата в стаята си. Освен това нововъведението според него ще улесни и хората със специални нужди.

Технологията ще позволи да се използват повечето смартфони, включително iPhone, BlackBerry и Android phone, които са най-използвани в САЩ. Ако експериментът протече успешно, технологията ще бъде внедрена във всички хотели на веригата.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed