25 Апр. 2024

Вие сте тук

Слънчев бряг - най-евтиният европейски курорт в проучване на Post Office

17.04.2016

Слънчев бряг е на първо място в проучване на подразделението на британската компания за пощенски и други услуги "Пост офис" (Post Office) "Пост офис травъл мъни" (Post Office Travel Money) Резултатите на най-новото проучване "Барамотър на цените за почивка" (Holiday Costs Barometer) за най-евтините дестинации за лятна почивка на море в Европа бяха публикувани днес,  съобщи вестник "Индипендънт", като се позова на сайта Бизнес инсайдър.


Десетото годишното проучване на "Пост офис травъл мъни" (Post Office Travel Money) се базира на общата сума, която британските туристи биха платили за десет, посочени като типични, разхода за тях по време на почивка в 20 морски курорта в Европа.


Използваните за съпоставката цени са за чаша кафе, бутилка местна бира, бутилка/кутийка "Кока кола", чаша вино, бутилка минерална вода от 1,5 л, слънцезащитен крем, средство против насекоми, английски таблоиден вестник, обяд за двама с две ястия на фиксирана цена и вечеря с три ястия за двама плюс бутилка вино.


"Индипендънт" посочва, че данните за цените са получени от местните туристически служби, където това е било възможно. Уточнява се, че за България те са осигурени от компанията Болкан холидейз (Balkan Holidays). Направени са и допълнителни онлайн проучвания за сверяване на цените.


Следва класацията на европейските курорти в изследването на "Пост офис травъл мъни" заедно с посочените за всеки от тях цени в британски лири, получени от сбора на стойността на сравнените десет разхода:


1. Слънчев бряг - 41,55 лири
2. Алгавре, Португалия - 47,04 лири
3. Лимасол, Кипър - 51,82 лири
4. Коста дел Сол, Испания - 52,65 лири
5. Хихон, Испания - 61,01 лири
6. Коста Бланка, Испания - 62,29 лири
7. Крит, Гърция - 63,16 лири
8. Закинтос, Гърция - 64,65 лири
9. Пореч, Хърватия - 65,19 лири
10. Кефалония, Гърция - 68,49 лири
11. Мармарис, Турция - 70,81 лири
12. Корфу, Гърция - 72,26 лири
13. Менорка, Испания - 74,40 лири

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed