Стотици торти, пайове и други десерти приготвят сладкарите в Албена за участниците и гостите на престижния Световeн Volvo мач плей шампионат 2013, който се провежда на топ игрището "Тракийски скали" край Каварна, съобщиха от курорта.
В приготовлението на вкусотиите се включиха шестима сладкари, ръководени от Вяра Торозова - главен сладкар в петзвездния хотел "Фламинго Гранд". За голф комплекса ще отпътуват 620 ягодови торти, 470 шоколадови торти, 490 ябълкови пая, 120 пая с госки плодове, 1160 броя профитероли, 200 крем карамела, 690 крем брюле, 120 торти Сахер, 71 кг баклара, близо 30 кг баници със сирене и със спанак, 400 мъфина, 250 бр. плодови тарталети и др. вкусотии, съобщи главният готвач на "Фламинго Гранд" Димитър Димитров.
В горещите майски дни гостите и участниците в престижния турнир по голф, който ще бъде наблюдаван от милиони зрители по над 200 медии от цял свят, ще се освежават със 100-процентов ябълков сок, който е производство на Албена. Напитката е избрана за официален сок на турнира.