03 Май 2024

Вие сте тук

Слаб туристически сезон очакват на летище Пловдив

05.11.2012

Програмата на летище "Пловдив" за предстоящия туристически сезон е слаба, независимо, че в сравнение с предходната година обемът е същия. Това заяви пред БТА  изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов. 

 

За четвърта поредна година през зимата на летище "Пловдив" ще се осъществи редовната сезонна линия до Москва, която е от 27 декември до края на март 2013 година. През целия сезон ще има редовна линия и до Белфаст за ирландски туристи, а от Нова година и до средата на януари има планирани седмично 2-3 чартърни полета отново с руско направление. Възможно е да се появят още планировки, но това към момента е сигурно, допълни Дойчин Ангелов.

 

Според него обаче напълно липсват чартърните полети до няколко германски града, от които до преди няколко години пристигаха туристи през целия зимен сезон. Сред причините той посочи и лошата пътна инфраструктура, заради което туристите за Банско и Боровец вече изцяло са пренасочени към София. Ангелов не изключва и това, че зимният туризъм в нашия регион не се развива както би ни се искало, а от друга страна е възможно да ни посещават вече и друг тип туристи, които не ползват чартърни полети.

 

Приключва подготовката на техниката за зимния сезон. Въпреки, че голяма част от нея е на над 40 години, благодарение на усилията на персонала и разходите за поддръжка, не е допусната отмяна на полетите заради непочистени писти, посочи Ангелов.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed