19 Апр. 2024

Вие сте тук

Скулптури от захар в София

26.02.2015

 

Как захарта се превръща в произведение на изкуството демонстрира в София шеф Барбара Кастилионе (Италия),специален гост на HRC Culinary Academy.

 

В продължение на цяла седмица шеф Барбара Кастилионе запознаваше студентите на Кулинарна Академия HRC, както и готвачи от страната, препоадватели и ученици от гимназиите по туризъм  с тънкостите в правенето на захарни скулптури. Всъщност, тя използваше  сравнително слабо познатата у нас нейна разновидност – изомалт, от който направи няколко композиции.

 

Талантливата майсторка е носител на златни медали от InternationalCuisineFestival 2013 и 2014 и на сребърен медал от Salon Culinaire Mondial 2013 в Базел. Шеф Кастилионе е преподавател в APICIUSпрестижния Международен кулинарен институт във Флоренция, Италия.

 

В последния ден от гостуването си у нас тя подготви произведение на изкуството, което да украси салона на ресторант Таланти на HRC Culinary Academy.   Очаква се шеф Кастилионе да посети отново страната ни тази година и да популяризира захарното изкуство сред готвачи и сладкари, както и сред бъдещите такива – възпитаниците на HRC.  

 

През тази пролет в София Академията ще открие нов кулинарен демонстрационен театър с над 100 места, на чиято сцена ще гостуват още от най-добрите имена от висшата кулинария по света.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed