27 Апр. 2024

Вие сте тук

Скочът - с подсилена защита срещу ментетата

11.01.2014

Британското правителство обяви  мерки, с които ще бъде подсилена защитата на шотландското уиски, един от най-известните британски продукти в чужбина, от производства ментета, предаде Франс прес.


Държавният секретар на държавното съкровище Дани Александър, който е шотландец, заяви, че тези мерки ще позволят "да бъде защитена една от най-големите британски промишлености, работещи за износ и увенчани с успех", както и да се гарантира, че "хората, които купуват Скоч, знаят за какво са платили: за най-пречистения алкохол в света", допълни Александър.


"Британското правителство поема ролята си, за да гарантира, че евтините ментета няма да подкопаят този уникален световен експортен продукт", каза още британският секретар на държавното съкровище.


Според правителството секторът на шотландското уиски носи годишно близо 4 милиарда британски лири (4,8 милиарда евро) на шотландската икономика и осигурява работа на над 10 000 души в Шотландия.


В рамките на тази нова разпоредба за защита данъчната администрация и митниците ще упражняват контрол във всички предприятия, които участват в производството (ферментация, дистилация, бутилиране, етикетиране), за да гарантират, че те спазват стриктно европейските правила.


Администрация ще публикува списък с марките, местата където те се произвеждат и сертифицираните вносители.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed