17 Апр. 2024

Вие сте тук

Синята зона в Слънчев бряг ще е по-скъпа от софийската

19.03.2011

Паркирането в "синя зона", което това лято ще действа в Слънчев бряг,  ще струва 1.50 лв. за час, съобщиха от курорта. За сравнение - в централната градска част на София цената е 1 лв, а само преди ден общинските съветници се отказаха да я повишат. 


В курорта таксата за престой на автомобила ще се събира между 10 и 24.00 часа. При паркирането без заплащане или извън обозначените от дружеството територии ще бъдат поставяни “скоби”. Таксата за премахване на скоба е 25 лева, а за освобождаване след репатриране – 50 лева.


Ще има ограничения и за зареждането на обектите със стоки. Това ще може да се извършва във времето от 5 до 9 ч. сутринта, а следобед от 16 до 18 часа.


През този летен сезон ще има и ограничения и за такситата. След конфликтите миналото лято между местни и "командировани" шофьори през тази година бройката им е ограничена до 150. Всички таксита с разрешение за работа на територията на комплекса ще носят специални униформи, а колите им ще са означени със стикер с надпис "Слънчев бряг" АД. Целта на мярката е туристите да бъдат предпазени от измами с тарифите. 

И това лято ще продължи да действа забраната за движение по алеите, стопанисвани от “Слънчев бряг” АД, на всички видове мотопеди, АТВ-та, мотоциклети и голф колички.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed