16 Апр. 2024

Вие сте тук

Сеул става топ-дестинация за конгресни прояви

26.01.2012
 

 

 

 

 

 

Сеул, който от няколко години развива конферентен туризъм, планира да се превърне в топ-дестинация за този бизнес. През следващите шест години столицата на Южна Корея вече е избрана за място за провеждане на 100 големи международни конференции, съобщи meetingsreview.com.

По данни конгресното бюро на Сеул (Seoul Convention Bureau, SCB), до момента са планирани международни прояви, които ще донесат на градската хазна $1,15 млрд. От тях $72 млн. ще са от конференции, форуми и семинари, организирани с помощта на SCB, като броят на участниците в тях се очаква да е около 30 хиляди.

Петнадасет са големите конференции с 1000 и повече участници. Само за Генералната сесия на Международната асоциация за стоматологични проучвания, насрочена за 2016 г., се очаква да пристигнат над 10 хиляди делегати.

Според старши директора на SCB Джин Хиок Парк тесните връзки на бюрото с големите организации на туристическата индустрия в града в комбинация с експертните услуги за конферентни прояви правят Сеул интересна и надеждна дестинация за организаторите на международни прояви.

По данни на Съюза на международните асоциации Сеул е на пето място в света в номинацията "Най-добър град за MICE и делови туризъм през 2011". Според информация от местното бюро, градът е спечелил 90% от конкурсите, в които е участвал.

Бързото развитие на MICE сектора в Корея е свързан с тясното сътрудничество на SCB с местни и международни организатори на конференции, семинари и форуми, както и с предоставянето на експертни услуги по цялостно организиране на събития от пристигането на делегатите до отпътуването им. Бюрото подпомага международните организатори при инспекциите на обектите на място, осигуряване на много услуги, свързани със събитието, и пр.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed