27 Апр. 2024

Вие сте тук

Сертифицирани български зеленчуци има на пазара

28.05.2012

Над 1500 тона оранжерийни краставици и 1179 оранжерийни домати са сертифицирани досега от Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от институцията.  Българските плодове и зеленчуци са с много добри показатели, с чудесни вкусови качества и отговарят на продуктовите спецификации по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България, посочват от агенцията.

По празниците сме си похапвали и първите български чушки, които бяха пуснати на пазара в навечерието на 24 май. Първите 6 тона български пипер са отгледани в оранжериите в град Първомай. Според експертите на агенцията пиперките са сладки и с много добро качество

През изминалата седмица се увеличи прибирането и на черешите в областите Силистра, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково. Сертифицирани са 48 тона череши. Плодовете са свежи, цели, здрави, чисти, с типична за сорта форма и оцветяване, без повишена повърхностна влажност, без чужд мирис и вкус- сладък или слабо кисел с мека консистенция, типичен за ранните сортове, с дръжки, уточняват от агенцията.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed