29 Март 2024

Вие сте тук

Семейство Тръмп планира нова хотелска верига

24.03.2017

Семейство Тръмп планира нова хотелска верига - смело разширяване на компания, която според критиците и без това вече е твърде голяма и непрозрачна за фирма, чийто собственик седи в Овалния кабинет, съобщи Асошиейтед прес.


Новата верига се казва Сайън (Scion) и това ще бъдат първите хотели на фамилията, които няма да носят името "Тръмп". Те ще се отличават с модерен лъскав интериор и ще предлагат стаи за 200 до 300 долара на нощ - почти наполовина от цените на нощувките в луксозната верига на Тръмп.


Планът е за само три години в страната да бъдат открити десетки, дори може би стотина нови хотела.


Смелото разширяване на бизнеса обаче повдига някои деликатни етични въпроси, отбелязва АП. Семейство Тръмп няма да вложи пари в построяването на хотелите, а планира да привлече местни строителни предприемачи и техните инвеститори, както правят повечето хотелски вериги.


Един от първите хотели ще бъде в Далас. Строителна компания в града първоначално планираше да набере пари от неназовани инвеститори в Казахстан, Турция и Катар, но сега според местен вестник ще се обърне само към американските си партньори.


Според експерти по етика обръщането към външни пари, независимо дали от Америка или от чужбина, увеличава кръга хора, които биха се опитали да използват инвестициите си, за да завоюват благосклонността на новата администрация.


Семейство Тръмп трябва да преодолее и някои политически препятствия - политиците в някои градове, където евентуално ще се появят новите хотели, се зарекоха да се противопоставят на първото семейство на Америка, което може да доведе до битки за необходимите разрешителни.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed