29 Март 2024

Вие сте тук

Семейните туристи искат по-добри условия на летищата

02.06.2011

59% от туристите смятат, че летищите не предлагат добри условия за семейства с деца, което води до излишно изнервяне и стресови ситуации по време на ваканциите. Това показват резултати от проучване на Skyscanner, проведено сред над 1000 туристи. Допитването показва, че в повечето летища липсват условия, които биха задоволили нуждите на семействата с деца.

Близо две трети от участниците в анкетата изразяват становище, че летищата не предлагат елементарни удобства за пътуващите с деца, а 73% от тях са на мнение, че това предизвиква стрес и разваля цялостното преживяване от почивката.

Дългите опашки според повечето от участниците в анкетата са сред най-големите проблеми. 51% от тях твърдят, че това е най-лошото нещо по летищата. На второ място туристите се оплакват от липсата на забавления (29%), от дългите разстояния, които трябва да изминават на летищата, както и от отсъствието на подходящи храни за децата.

Близо 60% от всички биха искали да видят зони за игри на летищата, а почти половината от участниците в анкетата смятат, че детска телевизия или филми, които децата да гледат, докато чакат полета, биха ги улеснили значително. Всеки пети харесва идеята за ясли или детска граница, а 9% биха искали децата да могат да слушат приказки.

Ето кои са десетте най-търсени от пътниците услуги:

  1. Зона за игри

  2. Детска телевизия или кино

  3. Специална зона за игри на деца под петгодишна възраст с книжки и играчки

  4. Обезопасени опашки за пътници с деца

  5. Детско кафе или бар с безплатни освежаващи напитки

  6. Възможност за затопляне на бутилки с храна

  7. Зона за видеоигри

  8. Бейбиситинг

  9. Басейн с топки

  10. Предварително поръчване на бебешка храна

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed