29 Март 2024

Вие сте тук

Световните хотелски вериги продължават експанзията си в Русия

20.10.2011


Един от най-големите международни хотелски оператори InterContinental Hotels Group съобщи, че възнамерява да увеличи броя на хотелите в Русия и държавите от ОНД. През ноември компанията ще отвори в Москва петзвезден хотел под бранда InterContinental Hotels & Resorts – «InterContinental Moscow Tverskaya». Това ще е първият хотел на бранда в Русия. Към момента веригата е представена в Русия с два други бранда Holiday Inn и Crown Plaza.

Компанията разполага с над 4000 хотела в 100 държави в света, включително и в България. До 2020 г. Компанията планира да попълни фолиото си с нови хотели, чийто общ брой в региона ще достигне 100. Развитието на мрежата от хотели ще продължи с участието на местни инвеститори в градове, в които има нужда от откриването на хотели от международна класа. Като цяло през следващото десетилетие компанията IHG планира да увеличи присъствието си в Русия над шест пъти.

Нов хотел в Москва възнамерява да отвори и Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Хотелът ще е под бранда Sheraton ще отвори врати до 2014 година. «Sheraton Moscow Sheremetyevo» ще е вторият хотел на веригата в Москва. Компанията предвижда до 2013 г. Да бъдат построени още няколко хотела – в Перм, Ростов на Дон и Сочи. Към момента компанията разполага с над 400 хотела под бранда Sheraton Hotels & Resorts в 75 държави в света. Като Starwood Hotels & Resorts Worldwide разполага с над 900 обекта в сто държави. В Москва веригата е представена с три хотела - «Sheraton Palace Hotel», «Национал» ( Luxury Collection Hotel), както и «Le Meridien Moscow Country Club».

Компанията Hilton Worldwide също възнамерява да разшири присъствието си в Русия. Веригата се опита да стъпи на руския пазар още през 80-те години, но не успя. Според стратегията, приета през 2006 г., Русия е включена в списъка на приоритетните дестинации. Първият хотел «Hilton Moscow Leningradskaya» е открит през 2008 г. Впоследствие колекцията е попълнена с «Hilton Garden Inn Perm», както и «Doubletree by Hilton Novosibirsk».

Наскоро веригата Hilton подписа договор за строителството на още четири хотела в Русия.Очакванията са до края на 2014 г. броят на хотелите да достигне 23, като обектите ще са от брандовете «Hilton», «DoubleTree by Hilton», «Hilton Garden Inn» и «Hampton by Hilton». Ще се разшири не само брандовото разнообразие, но и географията – новите хотели ще са във Воронеж, Волгоград, Новосибирск, Ростов на Дон и Уфа. Очакванията са руският пазар да е най-бързо развиващ се за веригата.

Междувременно групировката Rezidor Hotel Group, която е една от най-динамично развиващите се компании в света, също фокусира вниманието си върху Русия и държавите от ОНД и Балтийския регион. През следващите десет години компанията възнамерява да увеличи броя на хотелските стаи тук от 10 на 25-30 хиляди, заяви президентът и генерален директор на Rezidor Hotel Group Курт Ритер на конференция по развитие на хотелите в Русия. Той направи обаче уговорката, че плановете могат да бъдат коригирани, в зависимост от икономическата обстановка в региона и в света.

Rezidor Hotel Group присъства на руския пазар от 16 години и към момента разполага с обекти в 20 града. През последното десетилетие отвориха врати хотели под брандовете Radisson и Park Inn в много градове на ОНД и Балтийския регион – Азербайджан, Естония, Казахстан, Латвия, Литва, Узбекистан и Украйна.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed