27 Апр. 2024

Вие сте тук

Сватбени тенденции представиха в Гранд Хотел София

25.03.2013

Ако за младоженците сватбата е очакване на чудо, вълнения, свързани с надеждите и мечтите, за хотела това е изпит, който трябва да взема с отлична оценка отново и отново. Сватбата в хотела е колкото добър, толкова и труден бизнес, защото колкото са младоженците, толкова са техните желания, представи и изисквания към най-щастливия им ден.  

 

В Гранд Хотел София вече не само организират сватбите според желанията на клиентите си. Натрупаният опит позволява на екипа да прогнозира сватбената мода, а защо не и да стане нейн законодател.

 

Основните тенденции в сватбата бяха представени в края на март на четвъртото издание на изложението „Grand Wedding Show” в Гранд Хотел София.

 

Актуални предложения за декорация и сватбени менюта  бяха представени от екипа на хотела, където през последните години повече от 320 влюбени двойки са отпразнували своя сватбен ден.  

 

Четирите сезона – пролет, лято, есен, зима, вдъхновиха тази година декораторите, които представиха новите си предложения. Тази година акцент е използването на естествени материали в декорациите – дърво, камък, метал в унисон с тенденцията за еко сватби. Използването на малки сандъци и декоративни лейки за цветя, плодове, кафе, житни класове, шишарки, сухи листа и други елементи от природата са включени в сватбените декорации тази година. Разбира се, не могат да бъдат пренебрегнати и традиционните цветни аранжировки, които сe комбинират с перли, сребърни пеперуди и плуващи свещи.

 

Най-новото предложение на Гранд Хотел София за младоженците е да направят своя първи сватбен танц под съпровода на изпълнение със саксофон на избраната от тях песен с индивидуален аранжимент.

 

Тенденция за провеждането на сватби е младоженците да направят специален ритуал по подписване на място в хотела, за която специалист актьор подготвя сценарий с най-интересните моменти от връзката им. Разбира се, в него могат да бъдат вплетени и елементи от традиционната брачна церемония.

 

Хотелът прадстави най-новото си сватбено меню – Порцеланова сватба, представено от кулинарния екип. Пресни продукти, свежи вкусове, интересни съчетания на аромати и текстури, изискана сервировка са характерни за менюто.   

 

Готвачите на Гранд Хотел София препоръчват за избор на сватбено меню традиционните за българската трапеза меса.  Техният съвет е в избора на меню младоженците да се водят предимно от своите предпочитания, а не да се опитват да отговорят на всеки вкус. Задължително обаче е да се спазят изискванията към храната на различните религии, правилата за пости, хора с алергии и вегетарианци.


Сватбените консултанти на хотела препоръчват да се изготви отделно меню за децата, съобразено с техния вкус, за да се почувстват те специални гости на сватбата. В идеалния случай те могат да бъдат настанени в отделна зала, където ще се забавляват, без да безпокоят останалите гости.

 

Екипът сладкари на хотела представя нови сватбени торти в унисон с предложенията за декорация – тази година тенденцията е тортите да бъдат на два или три етажа, като акцент са флоралните мотиви.  

 

Новост в тазгодишното издание на Grand Wedding Show е участието на Сентръл Парк Хотел София, който представи свои нови декорации и менюта за сватби. Най-новото, което ресторантът на хотела предлага, е възможността бъдещите младоженци да направят сватбения си ден уникален, като разкажат историята на тяхната любов в снимки – специалист аранжор ще ги направи част от интрериора на ресторанта, за да могат гостите да споделят най-вълшебните им мигове.

 

За пръв път в изложението участваха и хотелите Green Life, които предлагат сватбения ден да се организира в Банско или Созопол.

 

По време на изложението бяха представени най-новите и актуални услуги за организирането на сватбения ден. Доминиращи цветове за сватби през настоящата година според фирмите изложителки са изумруденият зелен цвят, както и популярният от миналата година цвят корал. Няма да загубят своята актуалност златото и лилавият цвят, които се наложиха през последните години.

 

Изцяло нова колекция бижута и халки бяха показани за пръв път за гостите на сватбеното изложение от Алтънбаш, както и уникален талисман на щастието. Възможност младоженците да направят свой собствен сайт за сватбата е една от услугите, която могат да изберат. Изработката на сватбен герб, който да бъде гравиран на чашите, поканите и всички елементи за сватбата, е нова услуга, която се предлага на бъдещите младоженци.

 

Шоколадови покани и сватба от хартия са едни от нетрадиционните предложения на фирмите изложителки. 



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed